top of page

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Fő tevékenységi körünk elsősorban a tervezés támogatáshoz kapcsolódik. A föld alatti közművek kutatása, felmérése és irodai feldolgozása, megvalósíthatósági tanulmányok készítése, földmérési pontfelhő kiértékelése, épületinformációs modellezés (BIM), egyesített közműtérképek előállítása, 3D modellek és tervek készítése, illetve térinformatikai adatbázisok építése. Az általunk nyújtott szolgáltatások mind azt a célt szolgálják, hogy a lehető legpontosabb alapot nyújtsuk a tervezéshez, kivitelezéshez és a megépülést követő nyomon követéshez.

Büszkék vagyunk arra, hogy stratégiai partnerünkkel, a Catsurveys Ltd. -vel együtt, az Egyesült Királyság legnagyobb közműszolgáltatóival, reptereivel, úttervezőivel dolgozhatunk.

Ügyfeleink között szerepelnek a legnagyobb angol közműszolgáltató cégek, mint például a Western Power Distribution, Scottish & Southern Energy, Heathrow és Gatwick Airport, Morgan Sindall, JACOBS SKANSKA vagy a Balfour Beatty.

Minőségpolitikánk

bsi BIM 19650.png
sgs ISO 9001.png
Szolgáltatásain
Clients

2013-as megalakulása óta a Bimfra egyik fő célja az volt, hogy élen járjon abban, ami technológiailag és digitálisan lehetséges mind a föld alatti, mind a felszíni adatok modellezésében, elemzésében és megjelenítésben.

Stratégiánk az, hogy értéknövelő adatmegoldásokat biztosítsunk a projekt életciklusának minden szakaszában. Sokéves sikeres tapasztalattal rendelkezünk a BIM adatgenerálásában, a föld alatti és feletti közműmodellezésben, a pontfelhő adatok kiértékelésében és a térinformatikai adatbázis-megoldásokban.

Bimfra logo southend city project.PNG
BIM
12.jpg

A projektek során a pontfelhő kiértékeléseket a partnercégekkel szoros együttműködésben nagy pontosságú statikus, mobil, vagy akár drónnal készült lézeres felmérésékkel készítjük el ügyfeleink részére. Az így kapott LiDAR adatokból később precíz, akár milliméter pontos 3D modelleket, speciális kiértékeléseket, 3D-s helyszínrajzokat tudunk előállítani.

CAD

CAD típusú munkáink során biztos alapot szolgáltatunk megrendelőink számára a tervezéshez, fejlesztésekhez, beruházásokhoz a meglévő közműhálózatról, terepviszonyokról egyaránt. Vállaljuk a felmért adatok feldolgozását és igény szerint a helyszíni felméréseket is partnerekkel együttműködve. 

CAD.png

Egyedi megoldásokat kínálunk ügyfeleink számára térinformatikai adatbázisok kifejlesztésében, karbantartásában, illetve vállaljuk meglévő adatbázisok fejlesztését, térképek készítését online platformok létrehozását.

Együttműködő partnereink révén segítséget tudunk nyújtani közműkutatásban, talajradaros és LiDAR felmérésben egyaránt, egy biztos alapot szolgáltatva ezzel a későbbi munkafolyamatokhoz.

03.jpg
gpr3.png

A GPR (Ground Penetrating Radar), magyarul talajradar elektromágneses hullámok visszaverődésének detektálásán alapuló, felszín alatti roncsolásmentes geofizikai képalkotó módszer. Előnye, hogy teljes 3D-s szelvényképet kapunk a felmért területről. Főként üregek, eltemetett objektumok felkutatására, közműfelmérésre, útburkolat állapotának megállapítására, rétegvizsgálatra használják

Stratégiai partnerünkkel, a Catsurveys LTD.-vel, a kezdetek óta a legfejlettebb technológiát alkalmazzuk, és a Kontur (frekvenciaváltós - 200-3000 MHz) technológia segítségével a legmagasabb minőségű adatokat biztosítjuk minden mélységben.       

Ortofoto.png

Partnereinkkel együtt nagy tapasztalattal nyújtunk támogatást légi, közmű vagy akár geodéziai felmérésekhez.

bottom of page