CAD

Szolgáltatásunkról

CAD típusú munkáink során biztos alapot szolgáltatunk megrendelőink számára a tervezéshez, fejlesztésekhez, beruházásokhoz a meglévő közműhálózatról, terepviszonyokról egyaránt. Vállaljuk a felmért adatok feldolgozását és igény szerint a helyszíni felméréseket is partnerekkel együttműködve. 

A CAD (computer aided design) típusú projektjeink keretében földmérési adatok irodai feldolgozását és képi megjelenítését végezzük. Az így elkészült térképeink tájékoztatást adnak a terület terepi adottságairól, terepviszonyokról, objektumokról, illetve azok elhelyezkedéséről, közművekről és azok helyzetről. Ezek a 2D és 3D-ben készült térképek jó alapot nyújtanak a későbbi tervezéshez, de akár állapotfelméréshez, állapotrögzítéshez, fejlesztéshez is jól tudják hasznosítani ügyfeleink.

Projektjeink során leginkább AutoCAD-et, Microstationt, Revitet használunk, de igazodunk a megrendelőink igényeihez. 

CAD 
megoldásaink 

IMG_20210603_171529.jpg

Digitalizálás

 

Analóg térképek és tervrajzok digitalizálását, ortofotó kiértékelését vállaljuk. Ez abban az esetben lehet hasznos, ha az ügyfél nem rendelkezik digitális térképpel az érintett területről. A digitalizálás során előállított állomány minőségét jelentős részben az eredeti grafikus alapanyag, ortofotó minősége határozza meg.

Az előállított végtermék formátuma legtöbb esetben dwg, dgn, pdf, igazodva a megrendelő igényeihez. 

Digitalization
Tervezési alaptérképek 1.PNG

Helyszínrajz készítése

 

A megrendelő által meghatározott követelmények alapján felmérjük a terepfelszínt és a földfelszínen lévő látható műtárgyakat,melyről helyszínrajzot készítünk.
Megrendelői igény esetén közműkutatást végzünk, melynek eredménye szintén ábrázolásra kerül a helyszínrajzon.

A térképet el tudjuk készíteni AutoCAD, Microstation vagy egyéb programok használatával, dwg, dng, de akár pdf formátumban is.

HDD tervezés

 

Ezt a fajta szolgáltatást közműtervezésre használjuk, amikor vasúti, folyami, autópályás vagy egyéb speciális műszaki nehézségek miatt a nyílt árkos fektetés nem lehetséges.

A bontás nélküli átfúrás megvalósíthatósági átvizsgálása után a terveket különféle dokumentumformátumokban készítik el, például 2d, 3d, dwg, dng, rvt vagy akár pdf-ben.

horizontal driectional drill.tif

Steeple Claydon Projekt


Megrendelőnk igénye szerint egy vasúti átjáró irányított fúrással történő keresztezése volt a feladatunk.

Steeple Claydon1.tif