GPR 

Szolgáltatásunkról

A GPR (Ground Penetrating Radar), magyarul talajradar elektromágneses hullámok visszaverődésének detektálásán alapuló, felszín alatti roncsolásmentes geofizikai képalkotó módszer. Előnye, hogy teljes 3D-s szelvényképet kapunk a felmért területről. Főként üregek, eltemetett objektumok felkutatására, közműfelmérésre, útburkolat állapotának megállapítására, rétegvizsgálatra használják. 


Stratégiai partnerünkkel, a Catsurveys LTD.-vel, a kezdetek óta a legfejlettebb technológiát alkalmazzuk, és a 3D radar (frekvenciaváltós - 200-3000 MHz) technológia segítségével a legmagasabb minőségű adatokat biztosítjuk minden mélységben.  

A GPR analízis vagy irodai utó-feldolgozás az ún. radargramm kiértékelését jelenti, melynek során a különböző típusú találatok pozícióinak és mélységének megállapítása történik.


A felmérésből előállított rajzok költséghatékony módon segítenek a későbbi mérnöki munkák megtervezésében, kivitelezésében.
A Bimfra Kft.-nál munkatársaink a rajzok elkészítésével intenzíven 4 éve, a radar analízissel pedig 2 éve foglalkoznak.

GPR analízis szolgáltatások 

gpr3.png
Közműfelmérés

Közműfelmérések

 

A viszonylag rövid idő alatt nagy kiterjedésű adatrögzítésre alkalmas műszer, a felmérés során bontás/bolygatás nélkül képes detektálni a föld alatti aktív és már szolgálat alól kivont közműhálózati elemeket.  

Egy megvalósíthatósági tanulmányhoz például elengedhetetlen a további felmérési munkálatok területeinek azonosítása, vagy a javasolt tervvel való esetleges ütközések helyének felderítése, vagy a szabad hely és ismeretlen infrastruktúra jelenléte (pl. átereszek/üregek), amelyek hatással lehetnek az új közműhálózatok telepítésére. 

Állapotfelmérés

 

A szolgáltatásunk révén pontos képet kapunk például a hídburkolat állapotáról. A képen kékkel jelzett területek gyorsabb állapotromlásra hajlamosabbak. 
Az alkalmazott technológia lehetővé teszi számunkra, hogy a teljes felmért területen megállapítsuk a különböző rétegvastagságokat.

gpr5.png
MicrosoftTeams-image.png
MicrosoftTeams-image (1).png

Állapotfelmérés- Aszfalt és betonrétegek mélységének megállapítása

 

Dilatációs hézagok környéki aszfalt és beton rétegek mélységének, vastagságának megállapítása fontos mérföldköve a híd struktúra állapotfelméréséhez. A feltérképezett rétegek mind kereszt-, és hossz-szelvény típusú, mind kontúrtérkép szerű ábrázolása lehetséges.

Az alkalmazott GPR technológia lehetővé teszi, hogy felszín alatti repedéseket, réteg fel-lapolódásokat lokalizáljunk, melyek mentén az útburkolat jobban kitett a környezeti hatásoknak, így azokra a területekre különösen nagy figyelmet kell fordítani.

Állapotfelmérés-Hidak szerkezeti gerendáiban lévő betonacél detektálása

 

A hidak szerkezeti gerendáiban lévő betonacél helye, állapota is megállapítható GPR analízis szolgáltatás révén. 

gpr 12.png
gpr 13.png

Épületmodellezési Projekt


Pontfelhő kiértékelése során készítettünk 3D-s épületmodellt.

Southend city centre.jpg